Dlaczego do naszych potraw dodajemy masło orzechowe?

maslo orzechowa

Masło orzechowe, a właściwie teraz krem orzechowy (nazwa masło jest zastrzeżona dla produktów bez dodatków roślinnych, to produkt zawierający od 80-90% tłuszczu mlecznego),
kojarzy nam się z czymś, co powinniśmy omijać szerokim łukiem ze względu na ilość tłuszczu i kalorii. 

Jedne tłuszcze są jednak lepsze od drugich.

Krem orzechowy (nie mylić z kremem czekoladowo-orzechowym) jest wspaniałym elementem zdrowej, zbilansowanej diety,
ponieważ jest bogatym źródłem białka, błonnika oraz wielu witamin i minerałów.

Już dzięki dwom łyżeczkom możemy dostarczyć naszemu organizmowi aż 7g białka ok. 16 gramów tłuszczu oraz 2 gramy błonnika.
Nie przerażajcie się gramaturą tłuszczu, ponieważ jest przede wszystkim źródłem zdrowego, nienasyconego tłuszczu,
który obniża poziom złego cholesterolu i chroni przed chorobami serca.


Nasi Dietetycy dbają o to, aby dania dopełniane były „masłem” wyłącznie najczystszego pochodzenia bez dodatku cukru.
Smak naszego kurczaka w sosie orzechowym stał się już legendą, więc zapraszamy do śledzenia naszego menu w oczekiwaniu na
nowości i stałe pozycje, które Was nie zawodzą!