Dieta z wyborem menu
Dieta if
Kaloryczność menu dziennego może się wahać w granicach 50-100 kcal.
Przykładowy jadłospis diety
Dzień nr 1
Śniadanie: Pasta z tuńczyka z jajkiem, chlebkiem i warzywami
Obiad: Kaczka w sosie żurawinowym z ziemniaczkami i surówką colesław
Kolacja: Sałatka z pieczonym burakiem, serem feta, prażonymi orzechami, pomarańczą i sosem balsamicznym
Dzień nr 2
Śniadanie: Pasta z grillowanej cukinii z serem ferta i orzeszkami ziemnymi podana z pieczywem pełnoziarnistym i warzywami
Obiad: Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym z ryżem i surówką z czerwonej kapusty
Kolacja: Makaron pełnoziarnisty z pesto pietruszkowo-bazyliowym
Dzień nr 3
Śniadanie: Naleśniki serowe z kurczakiem i warzywami
Obiad: Morszczuk w sosie curry z pieczonymi ziemniaczkami i fasolką szparagową
Kolacja: Czarny makaron z krewetkami w sosie maślanym
Dieta IF pozwala na dowolność w spożywaniu posiłków, byle byłyby one zgodne z podstawami zdrowego odżywiania. Oznacza to, że na diecie IF nie musisz rezygnować ze swoich ulubionych posiłków. Najważniejsz jest, aby przestrzegać podziału na tzw. okno żywieniowe i okres postu.
Nasi kucharza codziennie dbają o to, aby Twoje posiłki były zdrowe, smaczne i pożywne. Możesz być pewien, że nie zabraknie w nich najwyżej jakości produktów prosto od lokalnych dostawców oraz witamin i minerałów, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dzięki wykluczeniu produktów zbożowych oraz mlecznych jest bezpiecznym rozwiązaniem dla osób nietolerujących glutenu i laktozy.