Dieta if bez glutenu i laktozy
Dieta IF to idealna propozycja dla osób, które żyją w ciągłym biegu i nigdy nie mają na nic czasu, a już na pewno nie mają go na codzienne liczenie kalorii oraz regularne spożywanie posiłków. Idealnie sprawdzi się też w przypadku osób, którym zależy na poprawie sylwetki i zrzuceniu kilogramów.
Kaloryczność menu dziennego może się wahać w granicach 50-100 kcal.
Przykładowy jadłospis diety
Dzień nr 1
Śniadanie: Czekoladowy pudding z tapioki z musem truskawkowym i prażonymi orzechami włoskimi
Obiad: Roladka wieprzowa faszerowana z sosem porowo-kaparowym, batatami i surówką z białej kapusty
Kolacja: Sałatka z papryką, suszonymi morelami, plastrami kurczaka i dipem pietruszkowo-dyniowym
Dzień nr 2
Śniadanie: Jaglanka z sosem tahini i pestkami granatu
Obiad: Roladka drobiowa w sosie z wędzonej papryki i ryżem
Kolacja: Kuleczki wołowe w gęstym sosie pomidorowym z pilawem jaglanym
Dzień nr 3
Śniadanie: Omlet z masłem orzechowym i bananem
Obiad: Gęś z pieczonymi ziemniaczkami
Kolacja: Chłopski garnek z kiełbasą
Będąc na diecie IF, nie musisz rezygnować ze swoich ulubionych posiłków, ważne jest, aby przestrzegać podziału na tzw. okno żywieniowe i okres postu.
Nasi kucharza dbają o to, aby dostarczone do Ciebie posiłki były zdrowe, smaczne i pożywne. Nie zabraknie w nich pełnowartościowych i najwyżej jakości produktów, które pokryją zapotrzebowanie na wszystkie najważniejsze składniki odżywcze niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Dieta bez glutenu i bez laktozy może zawierać śladowe ilości tych składników. Lecz wszystkie produkty, z których korzystamy w tej diecie są naturalnie pozbawione glutenu, a produkty mleczne pozbawione są laktozy.