Dieta bez glutenu i laktozy
30-40%
Węglowodany
30-40%
Tłuszcze
20-25%
Białka
Kaloryczność menu dziennego może się wahać w granicach 50-100 kcal.
Przykładowy jadłospis diety
Dzień nr 1
Śniadanie: Pasztet z dziczyzny z wytrawną konfiturą, żurawiną i ogórkiem konserwowym
II śniadanie: Krem z buraka z ziarnami
Obiad: Pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym, kaszą gryczaną z grzybami i kalafiorem
Podwieczorek: Ciasto z truskawkami na mące kokosowej
Kolacja: Kurczak w sosie pomidorowym podany z ryżem i groszkiem
Dzień nr 2
Śniadanie: Włoska sałata z awokado, chery, szpinakiem, ogórkiem, ziołowym winegret i kurczakiem
II śniadanie: Deser chia z mango na mleku kokosowym
Obiad: Keftedes w sosie pomidorowym z frytkami z batatów i mizerią
Podwieczorek: Zupa pomidorowo-paprykowa z kurczakiem
Kolacja: Kurczak w sosie orzechowym z ryżem i surówką z czerwonej kapusty i marchewki
Dzień nr 3
Śniadanie: Frittata z szynką długodojrzewającą, cukinią i sosem czosnkowym
II śniadanie: Truskawkowe smoothie z chia
Obiad: Chutney brzoskwiniowy, eskalopki z indyka, kasza gryczana, surówka z czerwonej kapusty
Podwieczorek: Krem brokułowy z prażonymi pestkami dyni
Kolacja: Wieprzowina po chińsku podana z ryżem i surówką z papryki i ogórka
Dietę bez glutenu i laktozy można zamówić w dwóch wariantach – Sport 5 posiłków (śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja) i Sport + (śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja, posiłek potreningowy).
Dieta bez glutenu i bez laktozy może zawierać śladowe ilości tych składników. Lecz wszystkie produkty, z których korzystamy w tej diecie są naturalnie pozbawione glutenu, a produkty mleczne pozbawione są laktozy.