Dlaczego do naszych potraw dodajemy masło orzechowe?

Data dodania: 2019-04-27 17:53:29

Masło orzechowe, a właściwie teraz krem orzechowy (nazwa masło jest zastrzeżona dla produktów bez dodatków roślinnych, to produkt zawierający od 80-90% tłuszczu mlecznego),
kojarzy nam się z czymś, co powinniśmy omijać szerokim łukiem ze względu na ilość tłuszczu i kalorii. 

Jedne tłuszcze są jednak lepsze od drugich.

Krem orzechowy (nie mylić z kremem czekoladowo-orzechowym) jest wspaniałym elementem zdrowej, zbilansowanej diety,
ponieważ jest bogatym źródłem białka, błonnika oraz wielu witamin i minerałów.

Już dzięki dwom łyżeczkom możemy dostarczyć naszemu organizmowi aż 7g białka ok. 16 gramów tłuszczu oraz 2 gramy błonnika.
Nie przerażajcie się gramaturą tłuszczu, ponieważ jest przede wszystkim źródłem zdrowego, nienasyconego tłuszczu,
który obniża poziom złego cholesterolu i chroni przed chorobami serca.


Nasi Dietetycy dbają o to, aby dania dopełniane były „masłem” wyłącznie najczystszego pochodzenia bez dodatku cukru.
Smak naszego kurczaka w sosie orzechowym stał się już legendą, więc zapraszamy do śledzenia naszego menu w oczekiwaniu na
nowości i stałe pozycje, które Was nie zawodzą! 

www.masterdieta.pl/menu

x

Catering dietetyczny. Co to takiego?

Catering dietetyczny jest twoim codziennym wyżywieniem.

Zawiera: śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek oraz kolację.

Wybierz jedynie rodzaj diety oraz kaloryczność.

Po zamówieniu każdego poranka otrzymasz zestaw pięciu posiłków na cały dzień.

Codziennie otrzymasz inny zestaw, menu możesz sprawdzić na naszej stronie www.

Jeśli masz pytania, nie wahaj się - skontaktuj się z nami mailowo na adres kontakt@masterdieta.pl

lub telefonicznie pod numer +48 790 342 343